Barnbidrag i Japan...

Jag läste på Japan Sugoi om att i Japan så har regeringen precis infört barnbidrag till föräldrar. Här i Sverige så har det funnits sedan 1937 och man tänker ju liksom inte på att i många andra länder så finns inte barnbidraget. Anledningen till att Japan nu har infört det är för att det föds för få barn. Om det inte blir en förändring så beräknas det att år 2050 så kommer halva befolkningen att vara över 65 år gamla! Det nya barnbidraget kommer ligga på $150 så det är ungefär som här i Sverige.

(Källa)

Men enligt experterna så kommer inte enbart barnbidraget att göra så att fler vill skaffa barn för tydligen så är det många kvinnor som väljer att inte skaffa barn för att det inte finns förskoleplatser åt alla. Därför tvingas många kvinnor säga upp sig från sina jobb när de får barn. Just nu väntar cirka 46000 barn i Japan på förskoleplatser... Men barnbidraget är ju i alla fall ett steg i rätt riktning! ^^Kommentarer
Skrivet av: Annicat

Vafasen, japanerna är ju redan sjukt många!! Det gör nog inte så mycket om de lugnar ner sig med barnafödandet lite:P

2010-05-23 @ 16:57:14
URL: http://mangaandart.blogg.se/


  • Jag läser igenom alla kommentarer innan jag godkänner dem.
  • Jag gör inga designer.
  • Spam, elakheter eller kommentarer enbart i reklamsyfte godkänns inte. Inte heller kommentarer i stil med "Hej, vad händer?" och "Lägga till varandra på Bloglovin?" godkänns.
  • Men lägg gärna till min blogg på Bloglovin - och gillar jag din blogg så lägger jag till den!
^___^


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0