Från blondin till brunett!

Jag fick en fråga häromdagen angående hårfärg:

Jag är ju egentligen inte ett dugg bra på hårfrågor men jag tänkte iaf berätta hur jag gjorde! Jag färgade hemma och du har helt rätt i att håret kan bli grönt, mitt blev nämligen det! Det blir ju såklart inte knallgrönt men lite brunt med gröna skiftningar, det var inte speciellt fint om jag säger så! Så jag fick börja om helt enkelt.

Det man måste göra för att slippa det gröna är att färga med en röd hårfärg! Det finns ju många brunröda så att börja med någon av dem är en bra idé! Jag valde en från Schwartzkopf Brilliance som heter ädelmahogny. Den är inte knallröd utan lite mittemellan. Anledningen till att man måste färga med en röd färg är  tydligen för att när man bleker håret så försvinner de röda pigmenten som finns naturligt i alla hårfärger. Och om man då färgar på det blekta håret med en färg som inte innehåller rött så blir det grönaktigt istället. Därför måste man först tillsätta röda pigment och sedan kan man färga håret till en vanlig brun färg om man vill det!

Min plan var faktiskt att färga håret i någon sorts mellanbrun eller mörkbrun men jag trivdes så bra i den rödbruna så jag har fortsatt färga med den färgen. Men jag kommer säkert tröttna på det snart och då kommer jag nog färga i någon fin brun färg :)

Sedan vill jag tillägga att när man färgar hemma själv så finns alltid risken att det inte blir som man tänkt sig! Att ha någon som hjälper en att smeta ut färgen jämnt över håret och så är ju alltid bra, när jag bodde hemma brukade min mamma hjälpa mig. Men sedan jag flyttade hemifrån så har jag alltid färgat det själv och det brukar gå bra. Men om man är osäker så kan man ju alltid gå till en frisör (om man har råd alltså :P).Kommentarer
Skrivet av: - Alexandra!

Jättebra svar måste jag säga! Sen som du skrev sist - när man färgar hemma så blir det inte alltid som man tänkt sig och där spelar den tidigare hårfägen stor roll. Har man sin naturliga hårfärg kan det bli rätt bra MEN har man färgat hår så kan håret reagera helt annorlunda, även om färgen man har är "vanlig".

2011-01-09 @ 16:55:01
URL: http://ninjafruit.blogg.se/
Skrivet av: danni. blåmärken i mitt huvud.

jag använde exakt samma färg som dig, mitt blev nästan knallrött ^_^ från blont då. fast det blev fint :D

2011-01-11 @ 09:59:28
URL: http://expectopatronum.blogg.se/


  • Jag läser igenom alla kommentarer innan jag godkänner dem.
  • Jag gör inga designer.
  • Spam, elakheter eller kommentarer enbart i reklamsyfte godkänns inte. Inte heller kommentarer i stil med "Hej, vad händer?" och "Lägga till varandra på Bloglovin?" godkänns.
  • Men lägg gärna till min blogg på Bloglovin - och gillar jag din blogg så lägger jag till den!
^___^


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0